top of page

Noorderlicht Reis

Betoverend Zweeds Lapland

Laat je verassen door een van de meest bijzondere plekken in Europa en reis naar het land van de Sami.

Laat je meeslepen door het betoverende uitzicht in bijvoorbeeld het nationaal park Abisko, breng een bezoek aan Kiruna en overnacht in het nabijgelegen ijshotel in Jukkasjärvi, ga op husky-en sneeuwavontuur en beleef  het ultieme gevoel van rust en ruimte tijdens een scootersafari.

 

Ervaar Zweeds Lapland!

6-daagse vlieg/treinreis

Dag 1

Je vliegt vanaf een Nederlandse of Duitse Luchthaven rechtstreeks naar Stockholm (Arlanda). Je brengt de avond en nacht door in de meest veelzijdige stad van het hoge noorden. De avond zal gebruikt worden om elkaar wat beter te leren kennen en ons voor te bereiden op de reis naar het land van de Sami.

Dag 2

Voordat wij vanavond inchecken voor onze treinreis naar Kiruna, brengen wij eerst een bezoek aan het mooiste deel van Stockholm, Gamla Stan. 

Dit oude centrum van de stad ligt op een van de veertien eilanden waarop de stad gebouwd is.

Tegen het einde van de middag worden wij op het centraal station verwacht en zal de nachttrein ons in iets meer dan 15 uur naar Lapland brengen.

Dag 3

Vandaag ontmoeten wij onze gids en doen wij de Aurora Colosseum-tour, waarbij wij aan de bevroren rivier de Torne kennis gaan maken met het noorderlicht (aurora borealis). Wij sluiten af met een diner van o.a. rendierpasta en bosbessentaart.

Dag 4

Vandaag maken wij ons op voor de zogenaamde Arctic Adventure, waarbij wij een fantastisch tocht per sneeuwscooter zullen gaan maken. Aan het einde van de middag zullen wij een bezoek gaan brengen aan het wereld beroemde ice hotel. 

Dag 5

Wellicht de beste manier om de natuur en de wildernis in de winter te ervaren, is een hondenslee tour. Wij sluiten onze reis dan ook af met deze 22 kilometer lange tour.

Aan het begin van de avond vertrekt onze nachttrein weer richting Stockholm en zullen wij in de loop van de ochtend aankomen op het centraal station van Stockholm

Dag 6

Na aankomst in Stockholm reizen wij door naar de luchthaven en keren wij een hele ervaring rijker weer terug naar Nederland.

russia-2706839_1920.jpg

Deze reis is te boeken vanaf 1575,- euro p.p.

Het ontbijt, diner en de transfers zijn bij de prijs inbegrepen tijdens het verblijf in Lapland.

 

Tegen een vergelijkbare prijs, kan deze reis ook gemaakt worden met een binnenlandse vlucht vanaf Stockholm naar Kiruna.

Vi ses!

Beschikbare datums:

Start december 2020!

bottom of page